Een Project brengt samenhangend werk bij elkaar. Je kunt een gedeeld Project maken voor een cliënt, zaak, project of onderwerp. Via het Projectmenu linksboven kun je vervolgens wisselen tussen dat Project en je persoonlijke Project.
Wat is een Project?
Je persoonlijke Project is je eigen werkomgeving. Een gedeeld Project biedt uitgenodigde collega's een plek om met dezelfde Projectinhoud te werken.
Je kunt gedeelde Projecten indelen op een manier die bij je werk past. Maak bijvoorbeeld een Project voor elke cliënt, zaak, project of elk onderwerp.
Inhoud blijft in het Project waarin deze is opgeslagen. Inhoud in je persoonlijke Project is alleen voor jou beschikbaar. Leden van een gedeeld Project hebben toegang tot de chats, bestanden, mappen en documenten die daarin zijn opgeslagen. Hun Projectrol bepaalt welke beheeracties zij kunnen uitvoeren.
Een Project maken
Selecteer linksboven de naam van je huidige Project, bijvoorbeeld Mijn project.
Selecteer Nieuw project [Button: shot-01Optie Nieuw project met een pluspictogram.].
Voer bij Naam van het project een duidelijke naam in.
Selecteer Project aanmaken.
Zeno opent het nieuwe Project. Nadat je het hebt gemaakt, kun je leden toevoegen.
Leden toevoegen
Open het gedeelde Project waaraan je een collega wilt toevoegen.
Selecteer linksboven Projectacties [Button: shot-02Knop Projectacties met een pictogram van drie punten.] naast de Projectnaam.
Selecteer Projectinstellingen.
Selecteer Leden.
Selecteer Leden toevoegen.
Gebruik Leden zoeken… om de collega te vinden.
Selecteer de collega om diegene aan het Project toe te voegen.
Je kunt geen leden toevoegen aan je persoonlijke Project. De functies voor ledenbeheer zijn alleen beschikbaar als je Projectrechten dit toestaan.
Als een collega niet in de zoekresultaten staat, vraag je een beheerder van de Organisatie te controleren of de collega een Zeno-account in je Organisatie heeft. Iemand uitnodigen voor je Organisatie en een bestaand Organisatielid toevoegen aan een Project zijn verschillende handelingen.
Als je iemand aan een gedeeld Project toevoegt, krijgt diegene geen toegang tot inhoud in je persoonlijke Project of in een ander gedeeld Project. Ook krijgt niet ieder lid daarmee dezelfde beheerrechten.
Je Projectrol controleren
Open Projectacties [Button: shot-03 | Knop Projectacties met een pictogram van drie punten.] naast de Projectnaam, selecteer Projectinstellingen en vervolgens Leden om te zien welke rol bij je naam staat. Projectrollen bepalen welke beheeracties beschikbaar zijn; lidmaatschap betekent niet dat iedereen dezelfde rechten heeft. |
De eigenaar van het Project moet het eigendom overdragen voordat diegene het Project verlaat. Als je een beheeractie nodig hebt die voor jou niet beschikbaar is, vraag je de eigenaar van het Project je rol te controleren.
Voordat je een Project verlaat
Open het gedeelde Project dat je wilt verlaten.
Selecteer bij de Projectnaam linksboven Projectacties [Button: shot-04Knop Projectacties met een pictogram van drie punten.].
Selecteer Projectinstellingen.
Selecteer Gevarenzone en zoek de optie om het Project te verlaten.
Als je de Eigenaar bent, toont Zeno Draag het eigendom over voordat u het project kunt verlaten. Regel de overdracht voordat je verdergaat. Verwijder het Project niet om het te verlaten: dat is een andere handeling die gevolgen heeft voor het Project en de inhoud ervan.
Projectlidmaatschap en Organisatielidmaatschap staan los van elkaar. Dit is de functie om een Project te verlaten, niet om je Organisatie te verlaten.
Wisselen tussen Projecten
Selecteer linksboven de naam van je huidige Project.
Selecteer het Project dat je wilt openen.
Selecteer je persoonlijke Project om terug te gaan naar je persoonlijke werkomgeving.
Je werk geordend houden
Controleer voordat je een bestand uploadt of een taak start of je in het juiste Project zit.
Geef ieder gedeeld Project een duidelijke naam die je collega's herkennen.
Bewaar samenhangend werk in hetzelfde Project.
